Spørsmål & Svar

Lurer du på noe? Se gjennom disse ofte stilte spørsmålene. Om du ikke finner det du leter etter kan du gjerne ta kontakt med oss.

LIBERTÉ yoghurt produseres i Gudbrandsdalen med norsk melk fra omkringliggende gårder. Norge er i verdenstoppen på god melkekvalitet, blant annet fordi vi har svært god dyrehelse.

LIBERTÉ hvit serie kan nytes i smaken Skogsblåbær eller Naturell, sammen med det tilbehøret du liker aller best. Yoghurten er fyldig og glatt, laget med gresk yoghurtteknologi. Vi syrner norsk melk med yoghurtkultur, deretter blir yoghurten konsentrert opp. Yoghurt som produseres på denne måten får en naturlig fyldig konsistens og et høyt proteininnhold. Vi bruker opptil 3 liter melk for å lage 1 liter yoghurt i denne prosessen.

LIBERTÉ sort serie kan nytes i smakene Salt karamell og Sitron, laget med tradisjonell yoghurtteknologi. Vi bruker norsk helmelk, tilsetter fløte, skummetmelkpulver og noe sukker, før blandingen syrnes med yoghurtkultur. Deilig flytende Salt karamell eller Sitronpuré fylles i bunnen av begeret, før silkemyk yoghurt tilsettes.

LIBERTÉ yoghurt lages av norsk melk som syrnes med yoghurtkultur, dette kalles også fermentering. Yoghurtkulturen består av de aktive melkesyrebakteriene Streptococcus termophilus og Lactobacillus delbrueckii subsp.bulgaricus. Under syrning utnytter disse melkesyrebakteriene laktosen, også kalt melkesukker, som finnes naturlig i melken. Melkesyrebakteriene produserer melkesyre og aromastoffer som gir yoghurt den unike smaken.

Pasteurisering vil si at melken varmes opp til 72 °C i 15 sekunder. Hensikten med denne varmebehandlingen er å drepe eventuelt uønskede mikroorganismer. Melken får dermed en stabil og god kvalitet.

Yoghurten er en god kilde til flere næringsstoffer vi trenger, slik som kalsium, jod, fosfor, B-vitaminer og proteiner.

De fleste melke- og meieriprodukter er merket med «best før». Tommelfingerregelen for «best før-produkter» er at dersom de lukter, smaker og ser ut som vanlig, kan de trygt brukes.

Ja, det kan den. Emballasjen sorteres som plast. Skyll emballasjen med kaldt vann, bruk gjerne oppvaskkost.

Vi benytter PP (Polypropylen/polypropen) plast i LIBERTÉ lokk og beger. Denne plasten kan resirkuleres.

Nei, LIBERTÉ inneholder laktose som naturlig finnes i melk. Laktose er det samme som melkesukker. Yoghurtkulturen vil forbruke mye av laktosen, men yoghurt vil fortsatt inneholde laktose.

LIBERTÉ yoghurt inneholder melk, ingen andre allergener.

«Vann» kan noen ganger skilles ut fra yoghurten ved eksempelvis transport. Dette vannet heter myse og består av vann, melkesukker, salter og noe protein. Du kan trygt spise yoghurten selv om det har samlet seg myse på toppen, som fint kan røres inn i produktet igjen.

Frukten og bærene kommer fra hele verden, avhengig av hvor vi får tak i den beste frukten året gjennom. De går gjennom en omfattende kvalitetskontroll for å sikre høy kvalitet, hver gang.

De naturlige aromaene er utvunnet fra selve frukten som er smaksgivende, og bidrar til en enda bedre smak. Fargen kommer også fra frukt og bær.

Nei, det er ikke gelatin i LIBERTÉ yoghurt.

I produktoversikten vil man under hvert enkelt produkt få en oversikt over hvilke butikker det er mulig å få tak i yoghurtvarianten. Hvis du fortsatt ikke finner den du ønsker i butikkhyllen, så spør gjerne butikken.

Vi jobber hele tiden med å finne nye spennende smaker som vi håper du vil like. Dessverre er det ofte slik at for å gi plass til det nye, så er det andre populære smaker som må vike. Hvis du virkelig savner en favoritt, så gi oss gjerne beskjed. Men, ta også en titt på [produktoversikten] (link), så kanskje du finner en ny favoritt?